Seneste Nyheder

Ugeavisen Aabenraa

Maja ramte selv bunden: Nu vil hun hjælpe andre til at slutte fred med de negative tanker

Felsted: Som hun sidder der foran én smilende med et lykkeligt glimt i øjet, kan man næsten ikke forestille sig, at hun for 12 år siden var ked af det og kun ville ligge i sengen og græde.

Men sådan var dagligdagen for 45-årige Maja Husted, da hun ramte bunden i 2007 efter mange års ...

i dag 13:17 open_in_new
Da pesten ramte: Munke fra Løjt stak af til Barsø

LØJT: Det var hyggesnak over øl og kanapeer, da Løjt Lokalhistoriske Forening torsdag inviterede medlemmerne på bogpræsentation.

Den 34. udgave af serien Det Gamle Løjt ligger klar, og det er igen foreningens medstifter og trofaste æresmedlem, Karl Lildholdt, der har været ...

i dag 12:14 open_in_new
Politikere enige: Omdiskuteret kunstværk skal ikke stå midt i byen

Aabenraa: Telemuren bliver ikke en del af Markedspladsen.

Der var kun det ene punkt på dagsordenen, da politikerne fra både vækstudvalget for land og by og kultur- og fritidsudvalget mandag var kaldt til ekstraordinært møde, og deltagerne havde ikke svært ved at nå til... ...

i dag 09:05 open_in_new
Vil du opfylde et barns juleønske?: Gør en god gerning i Julehjertebyen

Aabenraa: Julen er hjerternes og næstekærlighedens fest, og der hører i de fleste børns liv gaver til i juletiden. Der er dog nogle børn, som af forskellige årsager ikke får julegaver, og dem vil projektet Hjertegaver gerne hjælpe igen i år.

Sidste år fik 66 børn et juleønske... ...

i går 13:08 open_in_new
Livskrise blev en succes: Nu udgiver Charlotte Hylleberg en bog

Aabenraa: På toppen af et bjerg i Marokko stod det pludselig lysende klart for Charlotte Hylleberg, at hendes liv for alvor havde taget en helt ny drejning. Opstigningen var ikke kun en rejse fra en alvorlig livskrise, men også en fysisk udfordring, der rimer på smerte. Og hjerte. Kærligheden ...

i går 13:08 open_in_new
Giver mændene baghjul: Mudderløb for kvinder udsolgt på et døgn

Aabenraa: Den første dag i december klokken 12.00 blev de første 675 billetter til løbet Ladies Mud Race i Aabenraa sat til salg. Det var de ikke længe, for i løbet af et døgn var de revet væk, og det kommer noget bag på arrangørerne, da det er første gang, at løbet bliver afviklet i ...

i går 09:59 open_in_new
Vågekoner har siddet 20 uger ved døende

AABENRAA: 724 timer er det blevet til alt i alt det seneste år. Det svarer til næsten 20 uger.

Røde Kors i Aabenraa har et hold af vågekoner, som ganske gratis sidder ved døende i den sidste tid - enten for at aflaste de pårørende eller fordi, der ingen pårørende... ...

2019-12-13 11:53 open_in_new
Belært af erfaring: Kommunen siger ja til nedrivning

Stubbæk: Stubbæk var - ligesom andre landsbyer - oprindelig en samling af større gårde: Matthiesens Gård, Leys Gård, Plums Gård, Stubbæk Gård, Tinggård med flere.

Nu er der kun nogle få tilbage, og snart forsvinder Tinggård også, selv om den i lokalplanen for området er... ...

2019-12-12 14:53 open_in_new
Seniorer mødtes til julefrokost

Holbøl: Grænseegnens Friskole i Holbøl lægger lokaler til for Borgerforeningens seniortilbud for alle på 60+, og forleden var der således dækket op til julefrokost i skolens samlingssal.

Seniorerne mødes hver den første torsdag i måneden, alle er velkommen ved de forskellige... ...

2019-12-12 11:44 open_in_new
Savnede kontakten med kunderne: Nu er Tinzon House tilbage på gågaden

Aabenraa: Hun har prøvet mange forskellige ting med sin livsstils- og brugskunstforretning Tinzon House, og nu har Gitte Jensen kastet sig ud i den største butik, hun nogensinde har haft.

225 kvadratmeter har hun fået på Ramsherred 29A, og selvom hun ikke har haft en fysisk butik i to... ...

2019-12-11 18:56 open_in_new
Udsolgt hver gang: Nu vil de gøre plads til flere brugere

Padborg: Desværre. Alt udsolgt. Sådan lyder beskeden hver gang, når Valdemarshus byder indenfor til koncerter, foredrag eller anden underholdning i aktivitets- og sundhedshuset i Padborgs bymidte.

- Vi har ikke mere plads til noget overhovedet. Vi holder juleafslutning den 17. december,... ...

2019-12-11 13:41 open_in_new
Borgmester jubler over international togforbindelse: Det er superfedt

Padborg: Det er en glad borgmester Thomas Andresen (V), som kan konstatere, at Padborg er blevet en del af den nye EuroCity-forbindelse mellem København og Hamborg.

Lige nu kører lyntoget over Femern, men afgangen bliver omdirigeret fra den 15. december, når arbejdet med Femern-tunnelen ...

2019-12-11 10:32 open_in_new
Op mod 200.000 bruger det: Tal med dit barn om TikTokrn

. Det sociale medie TikTok har på rekordtid fået fat i den yngre generation.

Men knap har videoappen gået sin sejrsgang verden over, før anklager om censur og overvågning er regnet ned over den kinesiske virksomhed ByteDance, som står bag.- Sammenlignet med Facebook, Instagram og... ...

2019-12-10 14:35 open_in_new
Første solokoncert på hjemmebane: - Jeg er kun nervøs, indtil jeg står på scenen

Aabenraa: Han har været professionel musiker i 24 år, men alligevel er den koncert, der venter på søndag, 16. december, meget speciel for 44-årige Michael Korup fra Hjordkær.

Det er nemlig hans første solokoncert på hjemmebane, og den glæder han sig rigtig meget til, selvom han... ...

2019-12-10 12:29 open_in_new
Salg af juletræer støtter Et Hjerte for Alle

Bjerndrup: For syv år siden plantede Jonna og Ron Rick godt 600 nordmannsgraner på et lille stykke jord ved ejendommen på Hærvejen i Bjerndrup. Arealet blev ikke brugt til noget særligt, men det tog tid, hver gang der skulle slåes græs. Derfor blev parret enig om at bruge "det lille... ...

2019-12-09 13:23 open_in_new
Apple forsvandt: Vejkryds må vente

RØDEKRO: Krydset mellem Mjølsvej og Hydevadvej vest for Rødekro er ikke særlig velegnet til tung trafik. Derfor satte Aabenraa Kommune en ombygning af krydset højt på listen over kommende vejprojekter, da Apple gik med planer om at bygge et stort datacenter ved Kassø.

I byggeperioden ...

2019-12-09 10:14 open_in_new
Forældre og politikere uenige om, hvor ny cykelsti skal placeres: - Det er ikke særlig fedt

RISE: Der bor mange børnefamilier i de nybyggede huse på Plantevænget i Rise, og de er meget glade for, at Aabenraa Kommune nu vil tilgodese dem med en cykelsti, så børnene kan færdes trygt, når de skal i skole.

Men forældre og kommune er ikke helt enige om, hvor cykelstien skal ...

2019-12-08 13:14 open_in_new
Karen og Jens voksede op på Michelsens Gård: Nu har de sørget for en kopi i Julehjertebyen

Aabenraa: - Nej, hvor er det søjde.

Smilene var store, og begejstringen ville ingen ende at tage, da søskendeparret Karen Toft og Jens Becker forleden så kopien af Jacob Michelsens Gård i Julehjertebyen.

Gården har nemlig en stor betydning for de to, da det var her, de blev... ...

2019-12-08 12:11 open_in_new
Sønderjysk idé gøres til lov

Aabenraa: Hidtil har det været et krav, at kommunerne altid skal indhente en lægeerklæring inden den første opfølgningssamtale i sygedagpengesager, uanset hvor åbenlyst det er, at erklæringen er unødvendig. Det får formentlig med et nyt lovforslag nu en ende.

- Det ændrer på... ...

2019-12-08 10:05 open_in_new
14 restauranter er klar til gourmetugen 2020

Sønderjylland: For fjerde gang er en stor del af de sønderjyske restauranter klar til at åbne dørene og give sønderjyderne gastronomiske oplevelser til billige penge.

14 restauranter er allerede tilmeldt Sønderjyllands Gourmetuge, som finder sted i uge 9 fra den 24. februar til den 1. ...

2019-12-07 12:02 open_in_new