Seneste Nyheder

Tvsyd Kolding

Støjskærmen er næsten oppe - effekten deler beboerne

1.800 meter støjskærm er snart oppe ved motorvej E45 ved Bramdrupdam. Den skal få naboerne af i motorvejen i læ for billarmen.

Beboerne på Poppelalle har allerede nu udsigt til støjskærmene, men selvom de alle kan se dem, er de ikke helt enige, om forskellen også er... ...

i går 22:06 open_in_new
Blev luciaoptoget i Kolding Danmarks længste?
​​​​​​​Luciadag bliver fejret landet over – også i Kolding, hvor storcenteret, Radio Skala FM og de fremmødte forsøgte at slå den uofficielle danmarksrekord med det længste luciaoptog. ...
i går 20:00 open_in_new
Jesper kører rundt med de kriminelle

Jesper Andersen fra Kolding er glad for sit nye arbejde som transportbetjent, meget glad.

- Det giver en masse udfordringer, og der er ikke to dage, der er ens. Man ved ikke, hvad man står op til, fortæller Jesper Andersen.

Uddannelse som transportbetjent er helt ny og Jesper ...

2018-12-12 18:23 open_in_new
Liz: Vi er gået Gertrud Sand-amok

Fra loftet hænger røde, grønne og hvide guirlander. Der er snelandskaber i vat og et lysende rensdyr med kane. På kontoret hos Advokatfirmaet Szocska i Kolding spiller julemusikken for fulde drøn, og der dufter af pebernødder og chokoladespecier.

- Det er jul, og det er... ...

2018-12-12 16:14 open_in_new
Juleløb på Skamlingsbanken: Hårdt og hyggeligt

Søndag formiddag var der lidt sne - fra en snemaskine - og ægte julestemning, da der blev varmet op til Juleløbet Skamling på Skamlingsbanken ved Sjølund syd for Kolding.

Vi er glade for, at så mange synes, det er fedt at være med.

Nicolai Nissen,... ...

2018-12-09 14:44 open_in_new
Frelsens hær på knæ – beder om julehjælp

Kassen er næsten tom hos Frelsens Hær blot få dage inden organisationen skal give svar til 500 familier i Vejle, Billund, Fredericia og Kolding, som har søgt om julehjælp i år.

Sidste år tømte Frelsens Hær i Vejle kassen helt for at kunne giver 384 familier... ...

2018-12-07 23:53 open_in_new
Dårlige erfaringer fra Kolding: Flere kontroller på vej

Flere end en tredjedel af de bilister, der blev standset ved kontrolaktionen torsdag eftermiddag, havde ikke registreret deres bil rigtigt eller betalt korrekte afgifter. Det er overraskende mange, mener Motorstyrelsens underdirektør.

- Det er overraskende, at vi i løbet af tre timer... ...

2018-12-07 14:26 open_in_new
Lysfestival skudt i gang i dag

Kolding Lysfestival har været et decemberlyspunkt siden 2013.

- Alt er nyt, siger formanden for det hele, Otto P. Clausen til TV SYD.

Det er dog en sandhed med en enkelt modifikation. Lysshowet på Koldinghus er en gentagelse af det, der blev vist i sommer. Men i sagens natur,... ...

2018-12-06 21:38 open_in_new
Julestjernen der aldrig går af mode

Herrnhuterstjernen, Adventsstjernen og Christiansfelderstjernen. Brødremenighedens berømte adventsstjerne har mange navne.

I Christiansfeld hænger stjernen i de fleste butiksfacader, men i Martensens Boghandel er stjernen ikke blot til pynt.

Synet af dem er det tætteste... ...

2018-12-05 20:26 open_in_new
Superbrugs får handicappris

I Superbrugsen i Bramdrupdam er de gode til at tage godt imod - og tage hånd om - udviklingshæmmede kunder. De er faktisk så gode, at de har modtaget Kolding Kommunes handicappris.

Bent Skau er uddeler i Superbrugsen, og han blev rørt, da han og personalet modtog prisen på... ...

2018-12-04 23:26 open_in_new
Handicaphæder til hjælpsomme brugsfolk

Med den ene hånd hvilende på stoleryggen og et anelse utålmodigt blik står brugsuddeler Bent Skau i Koldings byrådssal.

Om lidt vinder han sammen med sine ansatte fra SuperBrugsen Bramdrupdam årets handicappris i Kolding Kommune – det er Bent bare den eneste af... ...

2018-12-03 23:17 open_in_new
Lille ghetto-jobcenter kæmper mod ghettoliste

Ude fra ser det lille jobcenter i Skovparken ikke ud af meget. Det ligger kildet ind mellem to treetagers boligblokke, men indenfor finder man et fuldt fungerende jobcenter, hvor borgere kan tale med jobkonsulenter, printe deres C.V. og bladre stillingsopslag igennem.

...

2018-12-03 21:11 open_in_new
HÃ¥rde ghettoer: Over 2.000 familier risikerer at skulle flytte

I værste fald skal næsten 2.000 familier finde sig et andet sted at bo, når ghettoplanen er ført ud i livet i de fem hårde ghettoområder i Syd- og Sønderjylland. I bedste fald - hvis kommunerne søger og får dispensation - bliver tallet knap 1.300 familier, der ikke... ...

2018-12-02 16:50 open_in_new
Nu kommer frygtet gasledning - sydjyske landmænd kommer i klemme

Flere sydjyske landmænd har frygtet, at det ville ske - i dag skete det så. En kæmpe gasledning - 900 kilometer lang og 70 centimeter i diameter - skal graves ned på de sydjyske marker. I dag besluttede Danske Energinet og polske Gazsystem at bygge gasledningen Baltic Pipe,... ...

2018-11-30 22:50 open_in_new
Lukning af Kolding Havn: Interesseorganisationer frygter dominoeffekt

Siden byrådet i Kolding besluttede at lukke Kolding Havn, har debatten været voldsom. Sagen er nu ikke længere kun en lokal sag, for Dansk Industri, Landbrug og Fødevarer og en række andre interesseorganisationer har sendt et brev til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K),... ...

2018-11-29 22:41 open_in_new
Ufaglærte Jesper uddanner sig – og er super glad

Jesper Holst er en af de ufaglærte. Han arbejder på nathold og har produceret maling i otte år på Teknos i Vamdrup. Han er glad for sit arbejde, men har fået et tilbud, som han ikke kan sige nej til.

- Jeg har valgt at uddanne mig som procesoperatør. Det er mega... ...

2018-11-28 23:35 open_in_new
Danmark redder liv: Claus rykker ud når hjertet går i stå

Det var en sen aften i landsbyen Hejls mellem Kolding og Haderslev. Claus Benthin-Larsen var lige gået i seng, da alarmen den gik på telefonen.

- Jeg fik en melding om, at der var sket et hjertestop i nabobyen, og jeg blev bedt om at køre ud med en hjertestarter. Heldigvis... ...

2018-11-28 07:50 open_in_new
Efter historisk beslutning: Vi kæmper videre for vores havn

Foyeren udenfor byrådssalen i Kolding er proppet med mennesker. Der er få minutter til aftenens byrådsmøde starter, og de fleste er kommet udelukkende for at overvære punkt 13 på dagsordenen.

”Fremtidsplaner for Kolding Havn” står der ud for det... ...

2018-11-28 01:32 open_in_new
Gode råd fra tv-kok: Sådan sparer du på julemaden på den fede måde

Kender du det? Solen skinner. Det er blevet varmt og grønt udenfor, og du leder desperat i alle hjørner af køleskabet efter den sidste kølige øl – men får i stedet fat i et glas uåbnede røde sild fra??? Jul?!!

Glasset er endt inderst i køleskabet. Et... ...

2018-11-24 21:56 open_in_new
Black Friday: Folk vælter ind i Jyllands største indkøbscenter

Vi kender det alle. Først er det svært at finde en parkeringsplads. Så er det svært at komme frem på gangene fra butik til butik, og når først det er lykkedes at komme frem til den ønskede butik og finde den rigtige vare, så er der en meeeega lang kø ved... ...

2018-11-23 13:23 open_in_new
Mægler skuffet: Nej til boliger på havn

Mange danskere drømmer om et hus med havudsigt. Det ønske vil havnene i Kolding og Vejle gerne opfylde, og derfor skal en række virksomheder flytte, når deres lejekontrakter udløber. Sådan går det ikke i Aabenraa.

Jeg ville gerne tilbyde boliger ved fjorden, sÃ¥... ...

2018-11-22 06:56 open_in_new