Seneste Nyheder

Syddjurs Lokalavisen

Budget 2021: Ja fra ministeren til skattesænkning i Syddjurs - nej fra et byrådsflertal

Syddjurs Kommune var med i den pulje af 21 kommuner landet over som Social- og Indenrigsministeriet fredag nikkede ja til, at de kunne sænke kommuneskatten.

Det sagde et byrådsflertal - S, SF, Enhedslisten og Alternativet - på 14 fra starten af budgetforhandlingerne bastant nej til, og ...

i dag 07:14 open_in_new
Budget 2021: Ja fra ministeren til skattesænkning i Syddjurs - nej fra et byrådsflertal

Syddjurs Kommune var med i den pulje af 21 kommuner landet over som Social- og Indenrigsministeriet fredag nikkede ja til, at de kunne sænke kommuneskatten.

Det sagde et byrådsflertal - S, SF, Enhedslisten og Alternativet - på 14 fra starten af budgetforhandlingerne bastant nej til, og ...

i dag 00:56 open_in_new
Sexologens klumme: ”Nej, han er arkæolog”

Lad det være sagt med det samme; 56000 danske kroner er pænt mange penge - særligt når man er lidt af en forsigtig type som jeg, men ikke desto mindre en nødvendighed, hvis jeg skulle forfølge muligheden og drømmen om en uddannelse som certificeret sexolog.

Måske har du selv ...

i går 12:20 open_in_new
Tine Frisenette stopper som præstevikar i Kolind

KOLIND Snart afsløres det, hvem der fra og med 1. oktober 2020 og et år frem konstitueres som sognepræst i Kolind-Ebdrup-Skarresø-Nødager Pastorat. Embedet har været ledigt, siden sognepræst Anne Kirstine Langkjer gik på pension i efteråret 2018.

Cand.theol. Tine Frisenette, ...

i går 12:20 open_in_new
Syddjurs Kommune laver sorggruppe for voksne sammen med Folkekirken

SYDDJURS Individuelle samtaler med efterlevende kan være gode, da det enkelte menneske og dets tanker og følelser kommer i centrum. Men der kan også være gode grunde til at vælge et forløb i en sorggruppe, da det rummer en række faktorer, som er hjælpsomme.

Det forklarer Kathrine ...

i går 11:17 open_in_new
Maleriet er Tove Hesselbjergs klokke i hverdagen

KOLIND Lørdag 3. oktober holder Tove Hesselbjerg fernisering i Kolind+, hvor hun viser sine billeder som er abstrakte, sjove ugler, landskaber og pouring (flydende maling).

Tove Hesselbjerg udstiller mange af sine billeder lørdag 3. oktober i Kolind+. Foto: Lars Norman Thomsen ...

i går 11:17 open_in_new
Musikken er tilbage på scenen i Kulturhotellet

koncert Musikforeningen Musik-i-Rønde er igen en del af det aktive kulturliv i Rønde, efter at Covid-19 i marts lukkede ned for alle aktiviteter i MiR.

Koncerter blev aflyst, men foreningen indgik aftale med alle kunstnerne om at finde en ny dato for en koncert på Kulturhotellet. Det ...

i går 11:17 open_in_new
Staten frustrerer kommunerne

VANDLØB Miljøminister Lea Wermelin (S) er utålmodig med kommunerne. Hun vil have, at det skal gå hurtigere med at få forbedret betingelserne for fisk, smådyr og planter i vandløb.

Vandløbsindsatsen er grundlæggende statens ansvar, mens kommunerne skal stå for den praktiske ...

2020-09-24 23:41 open_in_new
Covid-19: Håndbolden trykker på pauseknappen

Turneringsudvalget i Jydsk Håndbold Forbund har her til aften besluttet, at der trykkes på pauseknappen for turneringshåndbold med virkning fra og med 25. september til og med 16. oktober 2020. Det fremgår af Jydsk Håndbold Forbunds hjemmeside.

"Årsagen skal findes i det ...

2020-09-24 23:41 open_in_new
Seriefodbold: Rasmus Brasch scorede i første sejr til IF Midtdjurs

Endelig lykkedes det for IF Midtdjurs at hente den første sejr i efterårssæsonen, da de røde fra Ryomgård lørdag eftermiddag på Ebeltoft Stadion på mål af Emil Ring Kristensen og Rasmus Brasch vandt med 2-0 over Ebeltoft IF efter 0-0 ved pausen.

Med sejren byttede IF Midtdjurs ...

2020-09-24 19:29 open_in_new
På Kolind Skole hjælper de skoletrætte unge til at hitte livets melodi

KOLIND På Kolind Skole har de oprettet en ny erhvervsklasse, 'Erhvervsaspiranterne', i samarbejde med KUI, der er lig med Den Kommunale UngeIndsats i Syddjurs Kommune, og det lokale erhvervsliv.

Lige nu tæller 'Erhvervsaspiranterne' 14 unge, 12 drenge og to piger, fra 7., 8. og 9. ...

2020-09-24 18:26 open_in_new
Ombygning af Rønde Bypark er gået i gang

Byggeri 'Vi bygger for dig' er overskriften på arbejdet med ombygning af Rønde Bypark, der bliver præsenteret torsdag 24. september kl. 19 i Rønde Idrætscenter.

Projektet har været tre år undervejs. Der blev ret hurtigt etableret en arbejdsgruppe ud fra det udkast, som de to ...

2020-09-24 17:23 open_in_new
Ebeltoft's byrum: Ærlig talt fra Peter Olesen

ebeltoft Hvordan ser kritiske øjne på Ebeltofts smukke huse, veje og stier? Er alt som det skal være, eller kan det blive endnu bedre? Og hvordan gør man så?

Ebeltoft Handelsstandsforening, og BLIS (By- og Landskabskultur Syddjurs) inviterer til en debataften med to engagerede ...

2020-09-24 17:23 open_in_new
Frederik Nicolajsen ny formand for Grenaa IF Fodbold

Grenaa IF Fodbold har i forbindelse med den nyligt afholdte generalforsamling foretaget et generationsskifte.

Bestyrelsen har konstitueret sig med Frederik Nicolajsen som ny formand. Han efterfølger Gert Poulsen, der efter knap 4 år på posten har valgt at træde tilbage og overdrage ...

2020-09-24 16:20 open_in_new
Divisionshåndbold: Super start i 2. division for Simone Handberg & co.

Med en sejr på 29-25 fik Hornslet IF’s divisionsdamer den bedst tænkelige start på den nye sæson efter oprykningen til 2. division. Med Simone Handberg Pedersen og Julie Kristine Svendsen som de to skarpe skytter fik oprykkerne en komfortabel sejr, som kunne være blevet mere udtalt, hvis ...

2020-09-24 15:17 open_in_new
Hesten er et fint spejlbillede af menneskets sjæl

MOLS Hesten har evnen til at virke helbredende og afstressende på mennesker. Hesten er ikke tynget af bekymringer og negative tanker, men føler gennem direkte sansning af det omgivende miljø.

Kicki Taul (tv.) og Lone Høst kan både tilbyde rolige heste og skøn natur til ...

2020-09-24 15:17 open_in_new
Farvel kørekort: Motorcyklist kørte over 200 km/t

En mand står til at miste kørekortet, efter han tirsdag aften blev målt til at køre over 200 km/t på Djurslandsmotorvejen.

Det skete i forbindelse med en færdselskontrol tirsdag aften på motorvejen og landeveje på Djursland.

Læs også Mand dømt for voldsomt ...

2020-09-24 14:14 open_in_new
Hussalg: Syddjurs på landsdækkende top ti

Der er travlt på det danske boligmarked, viser en aktuel statistik på Bolgsiden.dk

Salget af sommerhuse har allerede toppet hele sidste års niveau. Ejerlejlighederne er også i høj kurs, og salget af villaer og rækkehuse ligger samlet set ni procent over sidste års niveau, når vi ...

2020-09-24 08:59 open_in_new
MUMS hvor smager det godt

KOLIND Det er lidt af en himmerigsmundfuld at sætte tænderne i en håndlavet pizza hos Spiga1991 på Bredgade i Kolind, som har etableret sig i de lokaler, som blandt andet tidligere har huset Kafé Kolind og efter caféens flytning til Drasbeksgade også restaurant Thai Silk. Ejendommen ejes ...

2020-09-24 07:56 open_in_new
Sær-arrangement i Kom-Bi:Verdensrumtrilogien af Birgit Kjærsgaard

hornslet Biograf- og kulturhuset Kom-Bi i Hornslet byder søndag 27. september kl. 19 på 'Verdensrumtrilogien' af Birgit Kjærsgaard.

I en årrække har mediekunstner og arkitekt Birgit Kjærsgaard undersøgt forskellige kulturers brug af metaforer og tegn.

Verdensrum-trilogien, ...

2020-09-24 07:56 open_in_new
Covid-19: 8 tilfælde af Covid-19 i Syddjurs seneste 7 dage

Med fire tilfælde af registrerede borgere smittet med Covid-19 i Norddjurs og otte i Syddjurs Kommune de seneste 7 dage er det såkaldte incidens-tal fortsat i vækst på Djursland

Fra tirsdag til onsdag var der alene 558 nye bekræftede tilfældeaf borgere smittet med Covid-19 i ...

2020-09-24 06:53 open_in_new