Seneste Nyheder

Syddjurs Lokalavisen

80 år: Markant iværksætter runder et skarpt hjørne i livet

RØNDE-FØLLE Mandag 20. januar kan grundlæggeren af PR electronics i Følle, Peter Rasmussen, fejre sin 80 års fødselsdag. Festivitas i større målestok bliver der nu ikke tale om.

"Vi fejrede min runde fødselsdag og en masse andet i efteråret på Rosenholm Slot, så der har ...

i går 19:50 open_in_new
Syddjurs: 333 nye virksomheder registreret i 2019

ERHVERVSLIV I alt blev der registreret 49.256 nye virksomheder i Danmark i 2019. Det svarer til 14,0 nye virksomheder per 1.000 indbyggere.

I Syddjurs Kommune svarede antallet af nyregistrerede virksomheder sidste år til 14,1 per 1.000 indbyggere. Det viser tal fra CVR, som ...

i går 16:41 open_in_new
Pokalhåndbold: Store Møller var ikke til at skyde igennem i storsejr

Med en knusende sejr på 42-22 efter 22-16 ved pausen sikrede Nørre Djurs HK sig adgang til 5. runde af pokalturneringen Santander Cup. Som ventet var 3. Divisionsholdet fra Tornby IF ved Hirtshals ikke en seriøse udfordring for Djurslands højest rangerede hold fra 2. Division. Ganske vist ...

i går 16:41 open_in_new
Bollesen: Ikke bange for de næste to år

Det kom ikke som en bombe, at borgmester Ole Bollesen mandag eftermiddag sendte en mail rundt, hvori man kunne læse, at han ikke genopstiller ved næste valg i 2021. Spørgsmålet er nu, om de næste to år bliver svære for borgmesteren, når alle ved, at nedtællingen til et liv uden for ...

i går 16:41 open_in_new
De kompromisløse bobler skal være bannerfører for regionens gastronomi

Vrinners Der er i sandhed noget, der bobler i Vrinners, hvor Andersen Winery siden 2015 har produceret mousserende vin lavet på frugter og bær. I 2015 producerede vineriet 3000 flasker. Produktionstallet lå sidste år på mellem 45.000-50.000 flasker, mens omsætningen blev fordoblet i ...

i går 15:38 open_in_new
De danske F-16-fly i flot formation over Tirstrup Lufthavn

De danske F-16-fly kan denne måned fejre rund “fødselsdag”, da det efterhånden er blevet til hele 40 års tjeneste. Det markerede Fighter Wing Skrydstrup fredag med en såkaldt 10-skibs formationsflyvning, der bragte flyene rundt i hele Danmark.

Flyvningen var delt op i to etaper: ...

i går 15:38 open_in_new
Lola Jensen stiller skarpt på hverdagens rutiner

HORNSLET Syddjurs Bibliotek og Hornslet Hallen inviterer til en herlig aften med Lola Jensen, der på sin egen humoristiske måde sætter fingeren på børnefamiliernes ømme punkter og giver gode råd til, hvordan man får en bedre hverdag.

Torsdag 23. januar kl. 19 besøger hun ...

i går 14:35 open_in_new
Hornslet Bokseklub skal træne parkinsonramte

HORNSLET Hornslet Bokseklub er blevet involveret i et nyt projekt. Klubbens initiativrige cheftræner og bestyrelsesmedlem Arne Lund Christensen har takket ja til, at Hornslet Bokseklub skal hjælpe mennesker med sygdommen parkinson.

Danmarks Bokse-Union og Parkinsonforeningen er gået ...

i går 12:29 open_in_new
Tag familien med til Vild maddag ved Jagtens Hus

KALØ Det er ikke alle, der har opdaget Danmarks Jægerforbunds Besøgscenter ved Jagtens Hus. Faktisk foregår der her et væld af aktiviteter i ugens løb og på udvalgte lørdage.

Førstkommende lørdag 18. januar inviteres der på VILD maddag for hele familien.

"Kom og få ...

i går 12:29 open_in_new
Mols jagter endnu flere gode ideer

MOLS Søndag inviteres alle på Mols og Helgenæs til at komme med bud på hvordan det bliver endnu bedre at bo i området. Målet er holde gryden i kog på Mols og byde alle tilflyttere velkommen til fællesskabet

Mols og Helgenæs skal holde fart på udviklingen. De seneste fem år har ...

i går 12:29 open_in_new
Debat: Sidste replik til Michael Aakjær om kommunens ældre

"I modsætning til Michael Aakjær skal jeg henvise til følgende facts vedr. nedskæringer på ældreområdet:

1. Dansk Folkeparti ønskede på sidste byrådsmøde at stemme nej til 50 procent prisstigninger på toilet- og rengøringsartikler på plejehjemmene samt på 60 procent ...

i går 10:23 open_in_new
Teaterkoncert: Manden med den rustne vokal

'Det syngende askebæger' og 'Den rallende crooner'... er blot to af de mange signalementer, der er blev hæftet på den amerikanske sanger og sangskriver Tom Waits i tidens løb.

Han dyrker grimheden og det helt upolerede rå udtryk i sine sange om tragiske skæbner og mennesker, luderen, ...

i går 09:20 open_in_new
Ejendomsmæglerfirma har fået base i Hornslet

HORNSLET Først lidt historie. Ejendomsmæglerfirmaet Else Berg har hele 44 år på bagen og blev indtil sidste år drevet fra Trøjborgcentret, 8200 Aarhus N.

Det blev herefter flyttet til indehaver Else Bergs privatadresse, Vanggårdsvej 18 i Haarup.

Herfra er der blevet taget ...

i går 09:20 open_in_new
Nu klipper Jan Frisør i Kolind

Kolind er blevet en frisør rigere, og Ryomgård en fattigere.

I forbindelse med de ændringer, der i øjeblikket pågår på Jernbanegade i Ryomgård med ny busterminal og indretning af ny letbanestation, måtte Jan Frisør lukke ned ved årsskiftet.

Det skete som følge af den ...

i går 09:20 open_in_new
Kommentar: Socialdemokratiet rejser ny bygning

"Det har længe været kendt på de indre linjer i Socialdemokratiet, at Ole Bollesen snart ville fortælle, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg i 2021.

Borgmesteren har endog været så generøs, at han for et stykke tid siden også fortalte det til andre ledende ...

2020-01-16 23:50 open_in_new
Mindeord: Tidligere skoleleder Hans Erik Stilling

Lokalavisen har modtaget mindeord om tidligere skoleleder på Ryomgård Realskole i perioden 1984-1993, Hans Erik Stilling, der forleden afgik ved døden.

Mindeordene er skrevet af Hans Hauskov Iversen, skoleleder på Ryomgård Realskole i perioden 1998-2014.

"Tidligere ...

2020-01-16 22:47 open_in_new
Borgmesterkandidat: Hvem skal afløse Bollesen?

SYDDJURS Hvem skal løfte arven efter Ole Bollesen som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet ved kommunalvalget i november 2021?

Det får medlemmer og borgere et første fingerpeg om søndag aften, når Fællesledelsen i Syddjurs med formand Søren K. Lauridsen i spidsen mødes med ...

2020-01-16 21:44 open_in_new
Ebdrup: Byens Hus får en tiltrængt overhaling

EBDRUP Ebdrup Gl. skole - forsamlingshus er over 200 år gammel. Rent faktisk skete der noget på den nuværende matrikel allerede i 1814.

Ved skoleloven i 1814 oprettedes der skoler i Kolind, Skarresø og Ebdrup. Skolen i Ebdrup blev bygget på den nuværende adresse Astrupvej ...

2020-01-16 19:38 open_in_new
Syddjurs Karateskole afleverer nøglen til Hummel

HORNSLET Det blev kun til et par år i lokalerne hos Hummels Fabrikker for Syddjurs Karateskole, der nu ligesom Hornslet Bokseklub har takket nej til en ny lejeaftale.

Tanken var ellers at udvikle et kampsportscenter i de tidligere fabrikslokaler, hvor der også kunne åbnes for flere ...

2020-01-16 19:38 open_in_new
130 fremmødte til borgermøde om bæredygtighed: Nu begynder arbejdet
Der var engagement, debat og forhåbninger på borgermødet om bæredygtighed mandag aften i Rønde Idrætscenter. Der er dog delte meninger om, hvordan flere af kommunens borgere skal inddrages i de bæredygtige tiltag ...
2020-01-16 13:20 open_in_new
70'er nostalgi med hvide jakkesæt og stofkasketter

FUGLSØ Det engelske popband The Rubettes bliver det næste i rækken af nostalgi-bands, der giver koncert på Fuglsøcentret. Det bliver i udgaven med bandets stemme og allerførste vokalist Alan Williams som forgrundsfigur.

The Rubettes, der blev dannet tilbage i 1973, og hurtigt fik ...

2020-01-16 13:20 open_in_new