Seneste Nyheder

Sondags Avisen

Ingen forbindelse mellem snus og slagtilfælde eller hjertesygdomme

Snusbrugere i Sverige har tilsyneladende ikke øget risiko for at få hverken hjertekarsygdomme eller slagtilfælde. Det viser et stort oversigtsstudie, skriver forskning.no, Videnskab.dk’s norske søstersite, i en artikel bragt på Videnskab.dk.

Dermed flugter det nye studie med visse ...

i dag 05:56 open_in_new
Altan, havudsigt og garage: Det søger danskerne på under boligjagten

En ting er i hvert fald sikkert; der er rigtig mange danskere, der gerne vil have en altan. Det viser oplysninger fra Boliga,* der har undersøgt, hvad for nogle ord, der flittigst bliver søgt på i fritekstfeltet, når danskerne søger efter en ny bolig.

På toppen af listen ligger ...

i går 05:47 open_in_new
Brug mobilen med omtanke: Sådan undgår du unødig stråling

Fastnettelefonen er en uddøende race, og det betyder, at vi i højere grad bliver udsat for stråling fra mobiltelefoner, når vi kommunikerer med hinanden telefonisk.

Stråling – radiobølger og mikrobølger – han have uønskede langtidseffekter, og ud fra et forsigtighedsprincip ...

i går 05:47 open_in_new
YouTubes børne-univers har ramt Danmark

Forældre, der er usikre på, hvad børnene ser på YouTube, kan slappe lidt mere af nu. Videotjenesten har lanceret YouTube Kids i Danmark, som er en særskilt app, hvor der ifølge YouTube kun er videoer, der egner sig til børn i alderen 3 til 12 år.  

Forældre henter YouTube Kids ...

2019-02-15 06:38 open_in_new
Alternativ behandling af dårligt blodomløb har ingen effekt

Vakuumterapi er en stadig mere udbredt metode, der især roses af alternative behandlere på nettet.

Metoden, der skal behandle dårlig blodcirkulation i benene, går ud på, at benene lukkes inde i en maskine og befinder sig i vakuum i 40 minutter.

Det undertryk, der skabes, skulle ...

2019-02-15 06:38 open_in_new
Vinterferiens bedste lydbøger for hele familien

Det ligger nærmest i navnet. Ofte kommer vinterferien til at foregå inde i varmen med masser af hjemlig hygge i stedet for sne og iskold blæst.

Måske vil ungerne allerhelst bare bruge tiden på Fortnite, men der er mange andre ting, I kan lave sammen som familie. Vi har fundet nogle ...

2019-02-14 06:29 open_in_new
Bliver du skræmt af dystre dommedagsprofetier? Sådan bruger du frygten konstruktivt

Hvis vi skal have en beboelig planet i fremtiden, skal vi slå klimabremsen i nu.

Der er mange dystre klimascenarier derude, og det er klart, at det kan virke skræmmende at forestille sig de problemer, fremtidige generationer kan ende med at stå med, hvis vi ikke gør noget.

Men ...

2019-02-14 06:29 open_in_new
Flytteplaner? Her kan du få mest hus for en million
En million rækker ikke nødvendigvis særligt langt, når der er tale om et boligkøb. Dog er der steder i landet, hvor det faktum, at du krydser en kommunegrænse kan sikre dig et lille familiehus til en pris, der andre steder steder vil række til en 2-værelses lejlighed. ...
2019-02-13 06:20 open_in_new
Aldrig før kortlagt: Knoglers yderste lag er fulde af blodkar

I et nyt studie kortlægger en tysk forskergruppe for første gang nogensinde et netværk af blodkar, som gennemstrømmer knoglernes hårde yderlag. Det skriver Videnskab.dk.

»Vi befinder os i det 21. århundrede, så det er overraskende at finde noget, som aldrig før er blevet ...

2019-02-13 06:20 open_in_new
Brevkassen: Konkursramt webshop skylder mig varer – hvordan er jeg stillet?

Hej Camilla Jeg sidder i den situation, at jeg lider af støvallergi, hvorfor jeg skal bruge en speciel spray, så jeg ikke jeg render rundt og nyser konstant.

Jeg bruger forholdsvis meget medicin og havde derfor lavet en aftale med en webshop om at levere medicin til mig én gang om ...

2019-02-12 06:11 open_in_new
Vælg dit nye kæledyr med omhu: Skal du have en hund eller en kat?

Overvejer du at anskaffe dig et kæledyr? Det gør du kun klogt i at gøre. Et kæledyr har en gavnlig effekt på din krop og sjæl.

Hunden og katten er to af de mest populære kæledyr, men de har vidt forskellige måder at agere på, og derfor er det vigtigt, at du kender til dem begge, ...

2019-02-12 06:11 open_in_new
Ville du købe anden-sorteringsgrøntsager?

Du kender garanteret begrebet andensortering fra udsalgsvarer på ting som kongeligt porcelæn eller tøj. Det begreb bruges også indenfor madvarer.

Men i modsætning til brugskunst og beklædning, som folk gerne køber i andensortering, så er der meget stor forskel på, hvilke ...

2019-02-11 05:59 open_in_new
Derfor er det værre for mænd at have influenza

Mange mænd har oplevet at blive kaldt pylrede, når de uden held har forsøgt at forklare kæresten, hvor slemt det er for dem at være ramt af influenza. Nu har et amerikansk forskningsprojekt fundet frem til, hvorfor influenzaen rammer mændene langt hårdere.

Stanford University School ...

2019-02-11 05:59 open_in_new
Gigantisk hushandel i Aarhus er blandt Jyllands dyreste nogensinde

Med en handel, der ifølge Boliga er gået igennem til svimlende 28,5 millioner kroner, er det nemlig det fjerdedyreste hussalg i Jylland nogensinde.*

Da huset første gang ramte markedet i 2017, stod der da også 32 millioner kroner på salgsopstillingen. Senere blev denne justeret ned ...

2019-02-10 06:53 open_in_new
Tager du mange selfies? Så lider du måske af denne sygdom

Vi skal ikke længere tilbage end 2013, hvor ordet “selfies” blev optaget i the Oxford English Dictionary, men siden da er det blevet en fast del af det moderne menneskes ordforråd. Det skyldes ikke mindst, at mange af os med jævne mellemrum smider et billede af os selv på de ...

2019-02-10 06:53 open_in_new
Test af cykellygter: 19 dumper, og flere er trukket tilbage

Forbrugerrådet Tænk har testet i alt 36 for- og baglygter, og testen viste, at en række lygter ikke overholdt lovkravene.

Derfor skal man tænke sig godt om, inden man vælger, hvilken type lygter der skal gøre én synlig i trafikken.

Test: Disse børne-cykelhjelme beskytter ...

2019-02-09 06:44 open_in_new
Forskning: Det betyder et dårligt karakter-snit for resten af livet

Gymnasiernes karaktergennemsnit kan godt være stressende, hvis man frygter for at mislykkes, hvis karakterne ikke ligger på 10 eller 12.. Og det er ikke underligt, hvis karaktererne tynger. For gennemsnittet har betydning for, hvilken uddannelse, man kan komme ind på.

Men stop lige: Kan ...

2019-02-09 06:44 open_in_new
Mere at vælge mellem: Antallet af udbudte andelsboliger stiger

I hvert fald ikke før nu.

2019 lagde nemlig hårdt ud med det højeste antal udbudte andelsboliger i hovedstaden i knap halvandet år.*

Det viser tal fra Boliga.dk.

82 andele kunne man således vælge imellem, hvis man havde sat boligjagten ind 1. januar 2019.

Og selvom ...

2019-02-08 06:35 open_in_new
Kæmpe studie: Kattelortparasit hænger sammen med skizofreni

En mikroskopisk parasit, der stammer fra kattelort og kan sætte sig i menneskers hjerner, er nu endegyldigt blevet koblet sammen med risikoen for at udvikle skizofreni.

Sådan lyder konklusionen i et nyt studie, som baserer sig på Det Danske Bloddonorstudie og dermed det mest omfattende ...

2019-02-08 06:35 open_in_new
Supermarkedsgigant politianmeldt for vildledende tilbud
Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Salling Group, der står bag varehuskæden Bilka, som har markedsført tilbud på en måde, der kunne give forbrugerne indtryk af, at tilbuddet var mere fordelagtigt, end tilfældet var. ...
2019-02-07 06:26 open_in_new
Kun hver anden forælder interesserer sig for barnets online-liv

Digital dannelse og uddannelse er ofte overladt til børnene selv. Kun hvert andet barn i 4. og 7. klasse oplever, at deres forældre interesserer sig for det liv, de lever på nettet.

Det viser en undersøgelse foretaget for Børns Vilkår i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge. ...

2019-02-07 06:26 open_in_new