Seneste Nyheder

Sondags Avisen

Her er vores favorit-slik

Der er ingen tvivl, når danskerne skal kåre deres blandede favorit­slikpose: Øverst på sejrsskamlen står labre larver, vingummi og lakridsæg, som de fleste af os kender under navnet Matador Mix.

Hver fjerde af os har Haribos blanding fra 1983 som favorit, og der er et stykke ned til ...

i dag 08:53 open_in_new
CRISPR: Fremtidens genteknologi-håb kan måske give kræft

For nylig fik genteknologien CRISPR to mavepustere, da to uafhængige studier i det videnskabelige tidsskrift Nature Medicine indikerede, at det kan være forbundet med øget kræftrisiko at bruge CRISPR til at klippe rundt i menneskers gener.

Nyheden ramte firmaer bag håbefulde ...

i dag 08:53 open_in_new
Årets dyreste: Så meget blev Michael Laudrups gamle villa solgt for

Nordsjælland. Strandvejen. 682 kvadratmeter. Direkte til Øresund.

Alle elementerne, der får dollartegnene til at rulle i den helt store salgsligning, er på plads, når det kommer til denne ejendom på Vedbæk Strandvej lige nord for København.

Udover havudsigten og de næsten ...

i går 11:53 open_in_new
Lyst, størrelse og behov: Myter om mænd og sex

Mænd har behov for regelmæssig sex, og de vil helst selv tage initiativet. Sådan lyder et par af de myter, som sexologerne Jesper Bay-Hansen og Ann-Marlene Henning punkterer i bogen ‘Hvad alle bør vide om mænd – pik, potens og parforhold’.

»Der er mange myter om mænds ...

2018-06-19 17:59 open_in_new
Aktivering af syge ledige har kun lille effekt på beskæftigelsen

Uddannelse, kurser, virksomhedspraktik eller løntilskudsjob er fire redskaber jobcentrene kan bruge til at få ledige på sygedagpenge tilbage i arbejde.

Men det virker kun i mindre grad. Det er konklusionen i et dansk studie, som har undersøgt effekten af de fire typer ...

2018-06-19 16:56 open_in_new
Knægt på fem år fik kørekort hos Mercedes

Continental og Børneulykkesfonden rejser i øjeblikket rundt i Danmark med en oppustelig trafiklegeplads, hvor de mindste lærer om regler og opførsel i trafikken.

»Det var rigtig sjovt. Jeg prøvede både at køre bil og på cykel,« fortalte Liam på fem år, da han havde gennemført ...

2018-06-19 08:32 open_in_new
Leasing af luksusbiler er blevet en trend
Der er en grund til, at det altid er de dyre biler, vi vender os om og kigger efter på gaden. Vi kan genkende dem lige med det samme, og mange af os taber også kæben en smule, når vi ser dem. Måske er du også en af dem, der kan se, om det er en Maserati, Porsche eller Ferrari på lang afstand og uden at kigge efter logoet foran eller bagpå. ...
2018-06-18 18:53 open_in_new
Forskere tester: Sådan er årets VM-bold

Kuglen, læderet, klatten.

Bolden er altid et tema under slutrunder.

Også i år, hvor den nye Adidas Telstar 18 VM-bold, som den hedder, allerede har fået hug af vores egen førstekeeper, Kasper Schmeichel, der overfor JP.dk har kaldt bolden for »skrækkelig«.

Men er den ...

2018-06-18 07:20 open_in_new
Solid teknik i rummelig stationcar

I en tid med høje biler overalt er det helt rart at komme ned på jorden med en klassisk familiestationcar. Vi kender Honda Civic og ved, at grundformlen virker: Det er en praktisk og solid bil med fem sæder, som er nem at parkere og dejlig at køre i til hverdagsbrug.

Priserne for denne ...

2018-06-17 08:14 open_in_new
Priser på medicin falder på apotekerne

Alligevel solgte apotekerne ‘kun’ for 11 milliarder kroner, som er to procent mindre end i 2016.

Gennemsnitligt faldt medicinpriserne med fem procent i 2017, viser en analyse, som Danmarks Apotekerforening har foretaget.

Det lægemiddel, der blev udleveret mest af fra ...

2018-06-16 08:05 open_in_new
Sådan kan diabetespatienter mindske risikoen for hjertesvigt med 70 procent

Hvis patienter med type 2-diabetes følger lægens råd vedrørende kost, motion, nul tobak og medicinering, kan de reducere deres risiko for hjertesvigt med 70 procent.

Det viser et nyt dansk studie, der har fulgt diabetespatienter i 21 år, skriver Videnskab.dk.

Den positive effekt ...

2018-06-15 08:59 open_in_new
Test af is: Kæmpe Sambi slår champagnebrus

»Der er tre slags is her: de søde, de syrlige og så den, der er helt ved siden af, fordi den smager lidt af marcipan,« siger lektor på Københavns Professionshøjskole Michael René efter at have smagt på fem slags grøn limonadeis med chokoladelignende overtræk på toppen.

»Ja, ...

2018-06-15 08:59 open_in_new
Her er forskellen på unges og ældres mad
Ældre spiser langt flere asier og svesker end unge. Og dem under 35 drikker langt mere kakaomælk og spiser flere durumruller. Men hvorfor er der forskel på generationernes madvaner? Det svarer to eksperter på. ...
2018-06-14 08:50 open_in_new
Psykiatere: Socialt tilbud sælger sig selv på tyndt videnskabeligt grundlag

Landets kommuner gør, hvad de kan for at tage hånd om psykisk sårbare unge, for at undgå at de havner i psykiatrien.

Et af de tilbud, der i stigende grad bliver kastet penge efter, er den frivilligt baserede organisation Headspace, der er sat i verden for at hjælpe sårbare unge med ...

2018-06-14 08:50 open_in_new
Sådan slipper du for myrer i huset

Små bunker af sand nær sprækker og paneler kan være det første tegn på, at du har myrer i huset. Herefter vil du hurtigt se myrerne myldre rundt på gulve og borde for at søge efter mad.

De myrer, der kommer indendørs for at søge efter føde, bor ofte i et myrebo, der ligger under ...

2018-06-13 13:56 open_in_new
3 simple tips til at sove bedre om natten
Søvn er noget at det vigtigste, som vi helliger vores hverdage til. Uden søvn kom vi ikke langt, så det gælder i særdeleshed om at udnytte timerne, som vi har til dette. Desværre har mange danskere problemer med at sove på trods af, at vi i stigende grad får travlt. Bare fordi vi har travlt, betyder det dog ikke, at vi falder nemmere i søvn. Vi stresser nemlig også i stigende grad, hvilket kan have ganske negativ effekt. ...
2018-06-13 11:50 open_in_new
Guide: Hvordan klipper du hækken helt lige?
Det er svært at klippe hækken lige, hvis du blot klipper på øjemål. Jo mere træt du bliver i armene, desto længere ned klippes hækken. Her får du et par fif til, hvordan du får hækken helt lige. ...
2018-06-13 08:41 open_in_new
Dette fortsætter din mor med at gøre, selvom du er fyldt 30

Lige meget hvor gammel du er, vil der bare være ting, som din mor stadig vil sige til dig eller gøre for dig. Nogle ting er lidt mere irriterende end andre. Men derfor kan man jo godt elske hende alligevel.

Påpeger din påklædning

Som teenager har du helt sikkert været uenig med ...

2018-06-12 17:59 open_in_new
Byg din virksomhed op
Vil du gerne have succes fra starten, når du starter din egen virksomhed, så vil du nok indse, at det langt fra er en nem vej, du har valgt. Der vil formentlig komme masser af udfordringer på din vej, og dem skal du være klar til at tage op, hvis du vil have succes. Nedenfor kan du se nogle forslag til, hvordan du kommer godt i gang med din virksomhed, så du kan bygge den op. ...
2018-06-12 17:59 open_in_new
Test af Fords nye minibil: Hidsigprop med talenter

Sammenlignet med forgængeren har den nye Ford Fiesta ST mistet en cylinder, et stempel og fire ventiler. Turbomotoren på 1,5 liter har nemlig kun tre cylindre. Så hvordan fungerer det i praksis?

Det fungerer godt – selv om antallet af cylindre er ligegyldigt i denne biltype, hvor ...

2018-06-12 08:32 open_in_new
Fluer – sådan holder du dem væk fra boligen

Hus- og spyfluer er farlige på den måde, at de er bærere af sygdomme, fx parasitter og bakterier, som de kan sprede, når de sætter sig på madvarer, og som de har bragt videre fra deres kontakt med fx affald, afføring og ådsler.

Faktisk kan fluer sprede så farlige sygdomme som ...

2018-06-11 11:32 open_in_new