Seneste Nyheder

SN Nordvestsjaelland

Folk valfarter til grønne områder

Ikke ret meget er som det plejer for tiden, hvor store dele af Danmark er helt eller delvist lukket ned.

Naturen kan man dog stadig benytte, og den mulighed gør mange brug af på kalundborgegnen, ligesom mange andre steder i landet.

I Naturpark Åmosen er antallet af... ...

i dag 20:02 open_in_new
Video: Palmesøndag 2020 i Nyvangskirken

Coronakrisen har lukket alle landets folkekirker, men det har ikke stoppet de lokale sognepræster fra at markere den kommende tids kirkelige højtider.

I samarbejde med Nyvangskirken i Kalundborg bringer vi et lille bid af Palmesøndagsgudstjeneste med sognepræst Mogens Winther... ...

i dag 17:56 open_in_new
Tag på museum - digitalt - midt i coronakrisen

Sukker man under coronalukningerne efter de gode historiske oplevelser, man normalt finder på museerne, så er der godt nyt.

- Vi har måtte aflyse en række gode arrangementer og udskyde udstillingsåbninger. Det er naturligvis ærgerligt, men nødvendigt i den nuværende... ...

i dag 17:56 open_in_new
Video: Online banko fra hallen er blevet et hit

Hver uge samles mellem 170 og 200 mennesker i Knabstrup Hallen i Knabstrup, når Knabstrup Idrætsforening arrangerer banko.

I disse dage står hallen dog næsten tom, fordi alle sportsaktiviteter og banko er sat midlertidig på stand by.

Det betyder dog ikke, at borgere... ...

i dag 17:56 open_in_new
Sune holder åbent hele påsken

Lindegårdens Havecenter åbnede 1. februar for sæsonen, og indehaver Sune Jensen har haft travlt lige siden.

Havefolket rører nemlig på sig og nu, hvor mange er sendt hjem fra arbejde, er endnu flere friske på at gå i haven og få styr på såvel prydhaver, som... ...

i dag 16:53 open_in_new
Elever får værktøj leveret til døren

Der er i de seneste uger blevet stillet ekstra store krav til kreativiteten hos landets undervisere, når de har skullet omlægge den normale klasseundervisning til fjernundervisning.

Udfordringen er ikke blevet mindre, når der er tale om de praktiske fag på... ...

i dag 16:53 open_in_new
Færdselsuheld i lyskryds

Søndag klokken 13.53 var to biler involveret i et færdselsuheld i krydset ved Stenhusvej/Omfartsvejen i Holbæk.

Ifølge Jan Bruun, som er indsatsleder hos Vestsjællands Brandvæsen, var der en lettere tilskadekommen i forbindelse med uheldet.

Brandvæsenet måtte... ...

i dag 15:50 open_in_new
Musiker vil sprede glæde på plejehjem

- Vi skal alle undgå smittefare i disse dage, men ikke alle kan selv bestemme, hvordan de vil undgå den, siger musikeren Finn Cæsar fra Gilleleje, som nu prøver at sprede lidt smil og glæde på de tre plejehjem i Gilleleje.

- Os, der bor hjemme, har det meget bedre end... ...

i dag 14:47 open_in_new
Brand spærrede kørsel til stranden

I Tisvildeleje, hvor der i weekenden var stor tilstrømning til stranden, blev færdselen søndag ved 12-tiden brat afbrudt. En skorstensbrand i et af husene på Hovedgaden gjorde dte nødvendigt for politi og brandvæsen at rykke ud i en fart.

Mens brandfolkene gik i gang med... ...

i dag 13:44 open_in_new
Åbnings-forestilling om Lumsås-missil udskydes igen

Odsherred Teater skubber nu endnu en gang datoen for opsætningen af en stor forestilling, der skal markere færdiggørelse og ibrugtagning af teatrets nye sal i Nykøbings bymidte.

Det er den yderligere forsinkelse på igangsættelsen af teatersals-byggeriet - efter... ...

i dag 12:41 open_in_new
Opgaver på værkstedet - men stille i butikken

Der er blevet mere stille i butikken - længere mellem kunderne som køber en ny cykel - til gengæld er der en del at lave på værkstedet.

Det fortæller Henrik Djernis, indehaver af Fri BikeShop på Elmegade.

Han har sendt sin cykelmekaniker hjem midlertidigt under... ...

i dag 11:38 open_in_new
Forfatter fra sidelinjen

Den 55-årige træner Peter Schmidt har været i håndboldsporten i det meste af sit liv - som spiller og træner. I de seneste 30 år har han fungeret som træner, blandt andet i Holbæk og Korsør/Tårnborg. Men det er ikke kun med fødderne plantet ved sidelinjen, at... ...

i dag 11:38 open_in_new
Vognmanden har skiftet lastbilerne ud med en truck

For foden af det 300 kvadratmeter store hus på toppen af Åsevangsvej mellem Asnæs og Høve, har chaufføren bakket lastbilen på plads, nøjagtig som han har gjort i de mere end 20 år han har kørt for Ole Werner. Men tirsdag klokken 17 var det slut. Efter 25 år Ole... ...

i dag 11:38 open_in_new
Næstved-firma sørger for ilt til Covid-19 patienter

Næstved: Hos ALPHA-eletronik på Lunavej er de i denne tid i gang med en større ordre på iltrobotter til behandling af coronasmittede patienter på de danske sygehuse.

Den lokale virksomhed har produceret robotterne for opfinderen, danske O2matic, siden februar sidste... ...

i dag 10:35 open_in_new
Anne kæmper mod corona i Mozambique

Mens coronavirus netop nu raser og tusindvis af mennesker i især Europa og USA dør efter at være smittet med covid-19, hører vi i vores del af verden ikke meget om situationen i Afrika.

Det betyder ikke, at corona ikke også sætter sit præg på de afrikanske samfund,... ...

i dag 10:35 open_in_new
Det handler om at få bid - og alt det andet

Lystfisker-ambassadør Gordon Henriksen fra Lejre er på gaden med en stor bog om sin passion for fiskeri og god mad. Det skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

»Klokken er halv fem om morgenen, og fyret på Møns Klint står og glimter idyllisk mens vi sejler rundt om klintens... ...

i dag 09:32 open_in_new
Lykke er udvalgt til internationalt elevråd

14-årige Lykke Storgaard fra Snertinge, som går i 8. klasse på Firhøjskolen iFøllenslev, har siden januar været medlem af et særligt elevråd med otte børn fra hele verden, som hedder SLAC (Student Leader Advisory Council).

Der var 137 børn fra hele verden, som... ...

i dag 07:26 open_in_new
Afskedsinterview: Det er en passion - og det har været mit liv

Da Lars Honoré for snart fem år siden kunne fejre 25 års jubilæum som godsfuldmægtig på Gjorslev, afviste han at blive interviewet til avisen. Nu er der så gået snart fem år siden, og i den mellemliggende periode har undertegnede i ny og næ stukket til ham, at... ...

i dag 06:23 open_in_new
Når en radiovært arbejder hjemmefra

Slap-af-bukserne er trukket op, kaffen damper fra koppen på bordet ved siden af mixerpulten, og Golden Retrieveren Stanley har lagt sig til rette ved siden af spisebordet. Radiovært Christian Stoltenberg gør sig klar til at sige godmorgen til Radio SLR's lyttere hjemme fra sin... ...

i dag 06:23 open_in_new
Det er blevet weekend hele ugen

Byrødderne i Odsherred Kommune er normalt travle mennesker, men ikke i denne tid, hvor også de er ramt af COVID-19 nedlukningen af samfundet. Vi har spurgt dem, hvad de får tiden til at gå med, og vi bringer her et udvalg af deres svar.

Clark Pratt (Enhedslisten) fortæller,... ...

i går 21:59 open_in_new
Rokade på Vig Skole - lokalarkivet skal flyttes

400-500 flyttekasser med Odsherreds historiske kildemateriale skal pakkes i flyttekasser - Odsherred Lokalarkiv flyttes til et andet lokale på Vig Bibliotek i en rokade på Vig Skole.

Vig Skole mangler klasselokaler, efter at overbygningen sidste sommer kom tilbage, men heldigvis har... ...

i går 20:56 open_in_new