Seneste Nyheder

SN Naestved

Ny museumschef vil flytte historien ud af museet

- Man behøver ikke at gå på museum for at forstå historien og virkeligheden. Man kan skabe oplevelser uden for museet, der kan give samme indsigt, fortæller Anja Olsen i Frederiksborg Amts Avis.

Hun er 47 år, bosat på Frederiksberg, og siden første maj i år har... ...

i dag 06:59 open_in_new
Budget 2020: Processen er forsinket af den nye regering

Under normale omstændigheder ville Sorø Kommune være længere i budgetproceduren, men folketingsvalget har udskudt forhandlingerne mellem KL og regeringen.

Vel er det lidt frustrerende at være kommunalpolitiker i øjeblikket, men et folketingsvalg må alle naturligvis... ...

i dag 05:56 open_in_new
Klagenævnet har talt: Ulovlig sagsbehandling skal stoppes

Siden 2012 er en del af de skolebørn, der er visiteret til undervisning i et dagbehandlingstilbud i Næstved Kommune, kun blevet henvist via Folkeskoleloven. Den praksis ændres nu, så man også fremover henviser via Serviceloven.

Det betyder, at der i alle sager skal foretages... ...

i dag 05:56 open_in_new
Fini blev kongen af Fruens

Danmarks bedste mountainbiker hedder stadig Sebastian Fini Carstensen.

Den 24-årige professionelle rytter fra Hellerup gentog bedriften på den flotte og teknisk svære rute i Fruens Plantage, Rønnebæk-skoven ved Næstved, men han fik god modstand på de syv omgange á... ...

i går 22:35 open_in_new
Næstved skal på yoga-verdenskortet

I en periode af ens liv, har man måske brug for en slags yoga, i en anden periode for en anden slags yoga. Det siger yogalærer Elin Karbech, indehaver af Karbech Mindful Life, som har taget initiativet til, at der igen bliver holdt International Yoga dag i Næstved.

Her bliver der... ...

i går 21:32 open_in_new
Korkoncert med sommerens sange

Sct. Mortens Kirkes Kor under ledelse af Kurt Levorsen står torsdag den 20. juni klokken 17 for en lille koncert med en såkaldt buket af sommerens sange og salmer.

Koret består af 12 unge sangere, der tildaglig synger til gudstjenester og andre kirkelige handlinger i Sct. Mortens... ...

i går 19:26 open_in_new
Sammenhold er nøglen til fodboldsucces

- Til træning og kamp får den fuld smadder, og bagefter hygger vi max i omklædningsrummet.

Sådan lyder den enkle opskrift på succes i Suså IF, der på to sæsoner er strøget fra Serie 3 til Serie 1 - primært med spillere af egen avl, der er vendt hjem for at... ...

i går 17:20 open_in_new
Succesfuld og kræsen Skills-mama skal videre

Alle ser ud til at betragte det netop overståede DM i Skills som en succes, og en af succesmagerne er Skills-general Pia Hegner. Hun har siden 2017 været projektleder på hele arrangementet i Næstved, og selv om Skills er ovre, så fortsætter hun frem til 31. december med at... ...

i går 15:14 open_in_new
Kim Schwartz synger om klimaet

Ved månedsskiftet udsendte Kim Schwartz sine nye ballade ,,Det bli' aldrig før som før", hvor han bl.a. synger om at se ,,sit land gå itu".

- I en verden der bare cykler derudaf med primær fokus på egen promovering og selfiekamp uden filter, er det vist... ...

i går 14:11 open_in_new
Debat: De virkelig vigtige ting

I disse tider, hvor et svømmeland i følge visse af mine socialdemokratiske byrådskollegaer næsten ikke kan blive stort (og dyrt) nok, er det værd at minde om, at der også er andet at bruge kommunale penge på.

Det gælder f.eks. de 7,5 mio. kr., som mangler for at... ...

i går 13:08 open_in_new
Se billeder: Dannebrogs jubilæum blev fejret indendørs

Det blev ikke til det planlagte optog gennem byen, da Dannebrogs 800 års fødselsdag blev fejret i Glumsø lørdag eftermiddag. Meningen var, at fejringen skulle være foregået med faneoptog gennem byen fra Rejseladen til det gamle apotek med De grønnes Tambourkorps fra... ...

i går 09:59 open_in_new
Ny Næstved-keeper jagter gennembrud

Med Jacob Pryts' langtidsskade har Næstved været på jagt efter en keeper, der kunne supplere Christoffer Petersen, så 1. divisionsklubben atter kunne få to kampdygtige målmænd i seniortruppen.

Den jagt har nu udmøntet sig i en to-årig kontrakt 21-årige... ...

i går 09:59 open_in_new
Betaler ved kasse 1: Gælden til det offentlige styrtdykker

Det er langt mere effektivt, når det er Næstved Kommune og ikke SKAT, der inddriver gæld til det offentlige. Lige siden SKAT fik fravristet opgaven med at kradse penge ind hos virksomheder og borgere til blandt andet ejendomsskat, renovation og byggetilladelser.

I 2018 lykkedes det ...

i går 07:53 open_in_new
Ung mor første student fra VUC

21-årige Amalie Tiedt er årets første student fra VUC Storstrøm i Næstved. Hun var i sit sidste fag oppe i historie B, et fjernundervisningsfag, og hun fik derfor sin studenterhue på i Vordingborg og ikke i Næstved.

Amalie har ud over et flot 10 tal fået 12... ...

i går 07:53 open_in_new
En lille hund kan ramme som en hest

En sikkerhedssele eller et bur til hunden gør køreturen markant mere sikker. Selv en lille hund på seks kilo kan ramme forruden eller de foransiddende med en vægt, der svarer til langt over 700 kg, hvis man kolliderer med 90 kilometer i timen.

- Har man både børn og hund,... ...

i går 06:50 open_in_new
Klumme: Det er ét fedt om der bliver rørt højre eller venstre om

klumme: Selvom det er godt halvanden uge siden valget stod, føler jeg mig stadig mæt. Mæt, som når gæsterne er taget hjem efter juleaften, og jeg ligger på sofaen og må spænde bæltet op for at kunne trække vejret.

På samme måde ligger jeg nu henslængt... ...

i går 05:47 open_in_new
Dalmose: - Ku ikke have været værre

Med TM Tønder, Otterup, Skive og Team Sydhavsøerne som de fire første modstandere i næste sæsons 1. division kunne det ikke blive værre for TMS Ringsteds herrer.

Det mener træner Christian Dalmose, efter at have studeret programmet:

- Vi starter med det... ...

2019-06-15 22:23 open_in_new
Svane: - Vi er underdogs mod HØJ og TMS

Som oprykker ville Roskilde Håndbold få det svært uanset, hvem de skal møde i de første kampe. Nu skal de så møde den anden oprykker, FIF, i premieren, efterfulgt af naboopgøret mod HØJ og derefter HC Odense.

- Det bliver spændende, og det er ok at have FIF i... ...

2019-06-15 22:23 open_in_new
Fredin: - Det er en sjov start

- Vi forholder ikke så meget til næste sæsons program lige nu - men det er en ok start.

- Vi skal et smut til Jylland og HEI, hvor vi sidste sæson havde sæsonens dårligste resultat - det glæder vi os allerede nu til at revanchere. Det er en sjov start rent... ...

2019-06-15 22:23 open_in_new
Jubi- der er fed rock i vandkanten

Ingen skal snydes for sankthansfest i Karrebæksminde med musik, halløj og bål.

Det skriver Sjællandske. TV2 Charlie har i flere år sendt direkte fra Den grønne Plads ved Alleen, hvor blandt andre Johnny Reimar, Lis Sørensen og Johnny Logan har sat fut til ...

2019-06-15 21:20 open_in_new
Gisselfeld uddelte 160.000 kroner

Fredag var 20. gang, Gisselfeld Kloster uddelte deres legater, og det er en vigtig del af klosterets opgave.

Legatuddelingen på Gisselfeld Kloster kunne fejre 20 års jubilæum, da overdirektør Grevinde Helene Danneskiold Samsøe, administrerende direktør Jens Risom og ...

2019-06-15 21:20 open_in_new