Seneste Nyheder

Lokalavisen Skanderborg

Ines vandt Grundfos-pris

navne Skanderborg Forsynings erhvervs-PhD Ines Louisinha Breda har vundet Grundfos-prisen for sin forskning og præsentation om fjernelse af mangan i 10 danske fuldskala-vandværker. Med æren følger 10.000 kroner.

Prisen blev tildelt af en enstemmig jury og overrakt af Bo Højris på ...

i dag 07:11 open_in_new
Debat: Ry Bytorv er en tvangsarv

Beslutningen om en ny lokalplan for Ry Bytorv er ikke helt så enkel, som flere læserbrev-skribenter gerne vil gøre den til. Reelt har det ikke været muligt at reducere bygningshøjden, fordi Skanderborg Byråd er bundet af aftaler, indgået for over ti år siden mellem Ry Byråd og Ry ...

i går 16:29 open_in_new
Speedline køber konkursramte Cykelshoppen.dk

I december sidste år købte Speedline A/S, der står bag webshoppen og butikken af samme navn i Skanderborg, rettighederne til navnet Cykelshoppen.dk, da virksomheden gik konkurs.

Læs også Far og søn bag Eldorado for to-hjulede

Læs også

Den ...

i går 12:17 open_in_new
Vi bliver flere og flere i Skanderborg Kommune

Befolkningstilsvækst Det er fortsat populært at bosætte sig i Skanderborg Kommune, viser nye tal. Befolkningsvæksten er den næststørste i Østjylland.

Fra 2018 til 2019 steg befolkningstallet i Skanderborg Kommune fra 61.158 til 61.974 – en tilvækst på 816 borgere. Det svarer ...

i går 10:11 open_in_new
Havnekoncerterne i Ry fejrer 25 års jubilæum

Da havnekoncerternes ”moder” Trine Jørgensen fra Ry Kommune for 25 år siden fik en ideen om at lave koncerter på havnen i Ry i forbindelse med, at Ry Borgerforening have nyopført en musikpavillon, havde ingen vel turdet håbe, at dette initiativ vil fortsætte 25 år frem. Men det er nu ...

i går 09:08 open_in_new
Klumme: Valentinsdag - dagen hvor vi fejrer de elskendes kærlighed til hinanden

Julen er hjerternes fest. Siger vi. Men det er nu, knapt et par måneder efter jul, at det er Valentinsdag. Dagen hvor vi fejrer de elskendes kærlighed til hinanden.

Her i landet er det en forholdsvis moderne opfindelse. Dagen har muligvis sine rødder i en gammel, romersk ...

i går 07:02 open_in_new
Østjysk ulv er taget på damejagt i Tyskland

Den ’sidste’ af de danske ulve, der for snart to år siden blev født ved Ulfborg, er vandret til Tyskland. Det drejer sig om hanulven med koden GW900m, som stod bag et fåreangreb 22. december i Voldum og som menes at være identisk med den ulv, der i et halvt års tid forinden har opholdt ...

2019-02-15 22:35 open_in_new
Debat: Patientrettighederne skal forbedres

Regeringens udspil til sundhedsreform skal sætte patienten før systemet – og sikre stærkere patientrettigheder i hele landet.

Et af de afgørende mål er at få sat en stopper for den ulighed, der i dag består mellem regionerne på en række væsentlige områder. Forskellene er alt ...

2019-02-15 18:23 open_in_new
Skanderborg hædret som Årets Ungdomskommune

Ungdomsliv Med blomster og et maleri fik Skanderborg i onsdags det officielle bevis på, at kommunen er Årets Ungdomskommune. Det er Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF, som uddeler prisen.

Med til overrækkelsen var borgmester Jørgen Gaarde (S) og Milla Thule Frank, formand for Skanderborg ...

2019-02-15 16:17 open_in_new
Produkthandel havde ikke støjdæmpning på plads til tiden

1. februar skulle Hørning Produkthandel have været klar med en række nye miljømæssige tiltag, der blandt andet skal dæmpe støjen fra virksomheden. Og selv om virksomheden er i mål på nogle punkter, så halter det på andre.

Læs også Naboer klager over nybagt ...

2019-02-15 12:05 open_in_new
Tyv tog bærbar computer og smykker

Der har i løbet af de seneste dage været indbrud i en bolig på Nørregårds Alle i Hørning.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at gerningspersonerne har været rundt i hele huset og har tømt indholdet af skabe og skuffer ud på gulvet.

Der blev stjålet smykker og en bærbar ...

2019-02-15 11:02 open_in_new
Stuevindue opbrudt ved indbrud i Stilling

Sydøstjyllands Politi oplyser, at der har været indbrud i en bolig på Frodesvej i Stilling.

Tyven er kommet ind i huset ved at opbryde et vindue i stuen og har været rundt i hele huset.

Læs også Bil væltede om på taget efter påkørsel af lastbil

...

2019-02-15 11:02 open_in_new
Bagedyst-Marianne bager cupcakes i Bloms

Så kan alle kageglade få tips & trick til at bage cupcakes, når Marianne Bjerring, der deltog i sidste sæson af Den Store Bagedyst, gæster Bloms i Skanderborg. Det sker lørdag 16. februar fra kl. 11-13.

Læs også En hobby med job i: Sabiha fyrer op under de ...

2019-02-15 11:02 open_in_new
Nye, lyse lokaler til de skydeglade

Ry Skydebanen hos Ry-Emborg skytteforening er etableret i 1976, og lokalerne på Lynghoved i Ry har ikke været istandsat siden. Derfor har bestyrelsen søgt efter støtte til en renovering. Det har resulteret i, at foreningen nu kan byde indenfor i lyse lokaler, hvor både vægge og gulv er ...

2019-02-15 07:53 open_in_new
Håndbold: Kollektiv offday kostede Skanderborg-damer mod København

HTH Ligaen Skanderborg Håndbold-København Håndbold 24-32 (9-18) Mål Skanderborg: Sofie Alnor 5, Trine Knudsen 4, Sofia Deen 4, Katrine Larson 3, Marie Aamand 2, Stine Holm 2, Sidsel Mejlvang 2, Melanie Fuglsbjerg 1, Stine Kristensen 1.

Der var dømt offday hos Skanderborgdamerne onsdag ...

2019-02-14 18:14 open_in_new
Tilmeldingspligt til borgermøder et er demokratisk problem

Når Skanderborg kommune indkalder til borgermøder kræver det at man skal tilmelde sig på kommunens hjemmeside. Det mener jeg er et demokratisk problem. Når kommunen indbyder til oplysning og dialog, bør det ske så alle fuldstændig uhindret kan deltage.

Læs også ...

2019-02-14 16:08 open_in_new
Paradis åbner i Skanderborg

Skanderborg Yogo Freeze i Bloms bliver forvandlet til en Paradis. Forvandlingen er fuldendt 7. marts, hvor den nye Paradis slår dørene op med to kugler gratis is til alle gæster i tidsrummet 16-18.

Det er folkene bag Yogo Freeze, som nu bliver franchisetagere i Paradis. Læs meget mere ...

2019-02-14 12:59 open_in_new
Tyv tog PH-lamper og smykker

Der har i løbet af de seneste dage været indbrud i en bolig på Nørregårds Alle i Hørning.

Tyven har forsøgt at opbryde et vindue med et koben. Det lykkedes tilsyneladende ikke, for der er også knust en rude i forbindelse med indbruddet, som er sket mellem lørdag 9. februar klokken ...

2019-02-14 10:53 open_in_new
Lone Mathiesen bliver ny skoleleder på Gudenaaskolen

Den nye leder på Gudenaaskolen behøver ikke finde GPS'en frem for at finde skolen. 47-årige Lone Mathiesen har nemlig boet i Ry i store dele af sit liv og kender derfor både skolen og byen.

Læs også Natur og heste skal hjælpe unge piger med ondt i livet

...

2019-02-14 10:53 open_in_new
Medaljer til Skanderborg-svømmere

Skanderborg Svømmeklub har haft en flok svømmere til Limfjords Cup i Struer. Her blev der konkurreret med andre svømmere på alle niveauer. På trods af en masse sygdom, og den korte tid siden årsskiftet, formåede svømmerne stadig at sætte adskillige personlige rekorder og snuppe et par ...

2019-02-14 08:47 open_in_new
Paradis åbner i Skanderborg

Skanderborg Yogo Freeze i Bloms bliver forvandlet til en Paradis. Forvandlingen er fuldendt 7. marts, hvor den nye Paradis slår dørene op med to kugler gratis is til alle gæster i tidsrummet 16-18.

Det er folkene bag Yogo Freeze, som nu bliver franchisetagere i Paradis. Læs meget mere ...

2019-02-13 17:02 open_in_new