Seneste Nyheder

Ballerup Bladet

Nytårskur i Skovlunde Kulturhus

Onsdag den 22. januar klokken 19 vil Skovlunde Kulturhus igen danne ramme om en nytårskur for dem, der gerne vil have, at der sker noget i Skovlunde.

Her kan man mødes under uformelle og festlige forhold, udveksle ideer og tanker og være med til at danne netværk blandt dem, der har ...

i går 17:59 open_in_new
Nytårskoncert med mandskoret

Ledøje-Smørum Musikforening indbyder til nytårskoncert med mandskoret Vox Aros under ledelse af Uffe Most søndag den 19. januar klokken 15 i Smørum Kulturhus, Flodvej 68.

Det bliver et vokalt festfyrværkeri, både seriøst, muntert og sprudlende. Vox Aros vil servere en musikalsk ...

i går 17:59 open_in_new
De bedste bøger i 2019

Kender du det, at du har lyst til at slappe af med en rigtig god bog, men ikke lige ved, hvad det skal være for en?

Så kom og få inspiration til læsning, når Ballerup Bibliotekernes litteraturformidlere anbefaler nogle af deres egne favoritbøger fra 2019. Det er bøger i mange ...

i går 17:59 open_in_new
Livet som mor til et barn med autisme

I hver skoleklasse landet over går der i disse år børn med en diagnose. Autisme er en af de diagnoser, som mange familier har fået tæt ind på livet – og mange forældre er usikre på, hvordan de bedst kan hjælpe deres børn.

Tirsdag den 21. januar inviterer SIND til foredrag ...

i går 17:59 open_in_new
Frivillige ehvervsledere skal hjælpe unge i gang

Et stort antal danske unge står tilbage på perronen, når deres jævnaldrende starter uddannelse efter folkeskolen. Disse unge har siden august 2019 været samlet på Den forberedende grunduddannelse (FGU) – blandt andet på FGU Nord i Ballerup.

For FGU-eleverne kan en frivillig ...

i går 16:56 open_in_new
Mere innovation på handelsgymnasiet

Innovation og entreprenørskab har altid været en vigtig del af uddannelserne på Baltorp Business Gymnasium, som udbyder de merkantile uddannelser eud og eux business samt hhx.

Et nyt partnerskab mellem NEXT, som businessgymnasiet i Ballerup er en del af, og Fonden for Entreprenørskab ...

i går 16:56 open_in_new
Klumme: Legelands-allergi
det søde morliv Skribenten bag Ballerup Bladets klumme ’Det Søde Morliv’ er Nicola Sandra Voss. Hun er 37 år, gift med Jonas og mor til to: Dixon på fem og Titan på to år. Nicola bor i Måløv og er uddannet journalist. Hun er medstifter af hjemmesiden Filterfri.com og driver sin egen blog: Ordpigen.dk. ...
i går 16:56 open_in_new
Svømmehallen udvider åbningstiderne

Der er rigtig mange, som holder af en god svømmetur i svømmehallen efter en lang dag. Men ofte er det svært for folk med arbejde at nå hen i svømmehallen, inden de lukker.

Derfor har kultur- og fritidsudvalget og senest kommunalbestyrelsen besluttet, at East Kilbride Badet fra den 1. ...

2020-01-16 15:41 open_in_new
Måløv-par åbner LOOP i hjembyen

Det begyndte egentlig allerede tilbage i 2013, hvor Kirstine Koch og Tim Sommmer mødte hinanden. De havde begge en baggrund indenfor sundhed og fitness, han som fitnessinstruktør i blandt andet Nautilus i Ballerup og på Nørrebro og hun ligeledes som instruktør og sundhedscoach.

Den ...

2020-01-16 11:29 open_in_new
KL: Flere skal på fuld tid
Jobs Ballerup Kommune er blandt de kommuner i hovedstadsområdet, der har flest deltidsansatte. Men nu vil KL bryde med ’traditionen’ og have flere på fuld tid. Kommunaldirektøren er ikke afvisende, men ser også udfordringer ved forslaget. ...
2020-01-15 16:35 open_in_new
Dvd-konkurrence: Vind et godt gys

Filminstruktør Ari Aster har skabt et lyst og sommerligt gys, der tager udgangspunkt i den ellers så smukke natur i Sverige. Men bag ved alt idyllen og gæstfriheden fra de lokale, gemmer sig rædsler, der i årstidens lyse nætter virker endnu mere skrækindjagende.

Asters debut ...

2020-01-15 10:17 open_in_new
Den kinesisske nytårsfest sprudlede igen

Dans, akrobatik og en smule mystik. Der var lidt af det hele, da der mandag aften var fejring af det kinesiske nytår i Baltoppen LIVE.

På scenen stod en række af Kinas dygtigste dansere og akrobater, som sørgede for, at publikum fik den kinesiske kultur helt ind under ...

2020-01-15 10:17 open_in_new
Politiet på morgenbesøg ved skoler

Der er alt for mange – både børn og voksne – der går og kører med hovedet under armen på skolevejene i de travle minutter før klokken 8 om morgenen.

For at hjælpe børnene og deres forældre med at blive bedre til at huske lys, reflekser og færdselsregler, er ...

2020-01-14 14:20 open_in_new
Sundhed og trivsel under luppen

Over 1.100 borgere fra Region Hovedstaden var lørdag eftermiddag mødt op i Ballerup Super Arena for at høre sundhedsprofessor Bente Klarlund Pedersen og komiker Lars Hjortshøj, der med en stor portion humor satte vores sundhed og trivsel i regionen under lup.

Det var TryghedsGruppen, ...

2020-01-14 14:20 open_in_new
Falsk betjent narrede penge fra ældre

En 18-årig mand blev fredag varetægtsfængslet, mistænkt for at have udgivet sig for at være politimand overfor fem ældre mennesker – blandt andet i Ballerup og Herlev – og snydt dem for penge.

Først ringede han til ofrene og sagde, han var fra Københavns Vestegns Politi ...

2020-01-14 14:20 open_in_new
Borgermøder og høringsprocesser var blot spil for galleriet

Teknik- og miljøudvalget har godkendt forslagene til Kommunalplantillæg 14 og Lokalplan 175 og videresendt dem til endelig vedtagelse i kommunalbestyrelsen.

Borgergruppen Bevar Sømosen har med undren gennemlæst forvaltningens svar på de høringssvar der er indsendt, svar der er ...

2020-01-14 13:17 open_in_new
Kommunens svar er useriøse og nedladende

Kommuneplantillæg og Lokalplan for DTU Campus-området ved Sømosen blev i sidste uge vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget – og videresendt til vedtagelse også i kommunalbestyrelsen.

Sammen med materialet til mødet var borgernes høringssvar og kommunens svar herpå. Og det er ...

2020-01-14 13:17 open_in_new
Svar om parkering ved Ballerup Station

Kære Dorte. Tak for rosen for adgangsforholdene til parkeringspladsen bag Meny. (i læserbrevet: Kommunen må tænke kreativt, Red)

Du spørger til, om der kan etableres lignende forhold på Banegårdspladsen. Det bliver der, men først når huset på pladsen er færdigbygget, og vi ...

2020-01-14 13:17 open_in_new
Venstre ønsker lokale skattelettelser

f artiklen fremgår det dog ikke tydeligt, at der er tale om skattelettelser på den statslige indkomstskat – ikke på den kommunale.

Det er da rigtig fint, at skatten er faldet generelt på landsplan under de seneste års Venstre-ledede regeringer, men i Venstre i Ballerup mener vi ...

2020-01-14 13:17 open_in_new
Forrygende sæsonstart for DancingTeam

I denne weekend blev der afholdt vinter grandprix i hiphop og disco i Kulsviergården i Hillerød

”Vi kunne ikke have ønsket os en bedre start på dette turneringsår,” udtaler Lone Lindgreen og fortsætter:

”Vores elever har høstet så mange flotte medaljer og placeringer ...

2020-01-13 17:20 open_in_new
Dansesøndag

Instruktørerne Stine Wagner og Lisa Jakobsen havde sammensat et program hvor man gennemgik de forskellige dansetrin. Mange møder op for at lære nyt, men det handler lige så meget om at have en hyggelig dag.

Så nu er deltagerne klædt på til endnu flere udfordringer om tirsdagen eller ...

2020-01-13 17:20 open_in_new