Seneste Nyheder

Allerod Nyt

Nye tal: Rekordmange klamydiatilfælde blandt unge i Allerød

klamydia Sundhedsstyrelsen har de seneste år udgivet en officiel rapport, der blandt andet viser antallet af klamydiatilfælde for 15-29-årige i de danske kommuner. Mere præcist viser rapporten, hvor mange indbyggere per 1000 i den pågældende aldersgruppe, der testes positive for den mest ...

i dag 17:02 open_in_new
DEBAT: Kvalitet i børneinstitutionerne?

Alle børn fortjener kærlighed og omsorg både fra mor og far, samt i diverse pasningsordninger. Det er fint med ønsket om mere personale i institutionerne, men det løser langt fra de udfordringer, institutioner har.

Landsdækkende undersøgelser viser, at pædagogerne kun bruger ...

i dag 13:53 open_in_new
Store roser efter koncert: 'Julestemningen blev sikret'

koncert Lillerødhallen var godt fyldt op, da et stort publikum onsdag aften overværede den årlige, gratis koncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Og efter koncerten lyder der mange roser til de medvirkende.

'1000 tak for en fantastisk julekoncert i Lillerødhallerne til Den ...

i dag 11:47 open_in_new
Grønt lys på vej til Unicons betonblanderi i Farremosen

beton Unicon A/S har søgt om tilladelse til opførelse af et betonblanderi i erhvervsområdet Farremosen, og af en orienteringssag på mødet i teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget 3. december fremgår det, at grønt lys er på vej til virksomheden.

I sagsfremstillingen oplyses ...

i dag 08:38 open_in_new
Gymnasieelever besøgte Imam Ali Moské

besøg 'Det er ikke altid nødvendigt at begive sig ud på en længere rejse for at finde et kulturelt, religiøst møde, der kan skabe pludselig oplevelse af fremmedgjorthed, ny bevidsthed om egen identitet samt skabe større forståelse for det, der er anderledes.'

Sådan skriver ...

i dag 06:32 open_in_new
Varmepumpeanlæg på vej tilbage til byrådet

varmepumpe Sagen om Farum Fjernvarmes projekt med et varmepumpeanlæg i erhvervsområdet Farremosen er på vej tilbage til byrådet.

Det står klart efter teknik-, erhvervs-, plan- og miljøudvalgets møde 3. december, hvor sagen var taget ekstaordinært på dagsordenen.

...

i går 17:56 open_in_new
DEBAT: Motorsavsmassakren

Jeg læser til min glæde, at byrådet vil prioritere det grønne i vores by i vores i forvejen dejligt grønne kommune. Desværre er det ikke alle, der ser sådan på det. Paradoksalt blandt andre bestyrelsen i Haveforeningen Enghaven.

Samme forening, der i mange senere numre af ...

i går 16:53 open_in_new
Truende asylansøger anholdt i Sverige

112 En 21-årig asylansøger fra Sandholmlejren er anholdt i Sverige og står nu over for en udlevering til Danmark. Det fortæller anklager Dersim Bicen til Allerød Nyt.

Læs også Asylansøger sigtet for dødstrusler

Læs også

Den 21-årige ...

i går 14:47 open_in_new
Allerød Nyt erfarer: Boliger på Rønneholt Parkvej og Søageren opgives

byggeri Der bliver ikke bygget boliger på 'den grønne stribe' på Rønneholt Parkvej og på det grønne område på Søageren. Det erfarer Allerød Nyt.

Ifølge avisens oplysninger vil et politisk flertal sige nej til boligbyggeri de to steder. Det samme skulle gælde planen om boliger ...

i går 13:44 open_in_new
Danmarksrekord: Flest nabohjælpere i Allerød

nabohjælp Nordsjælland indtager førstepladsen over landsdele med flest nabohjælpere - og Allerød Kommune tager Danmarksrekorden. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bo trygt og Nabohjælp.

'Naboer, der samarbejder om at opdage tyven, er et af de mest effektive værn mod indbrud. ...

i går 09:32 open_in_new
Julekoncert med Vox Humana i Engholmkirken

koncert Koret Vox Humana glæder sig til igen i år at invitere til julekoncert i Engholmkirken - denne gang sker det torsdag 19. december kl. 19.30.

'Kom i dejlig julestemning sammen med koret. Du vil komme til at høre en skøn blanding af nyt og gammelt, kendte og ukendte julesange. ...

i går 08:29 open_in_new
Omar og Krefeld signerer bøger i Allerød Bog & idé

Allerød Bog & idé har flere spændende forfattere på besøg for at signere bøger i denne tid.

I går var det Maren Uthaug, der kiggede forbi, og onsdag 11. december får boghandleren forfattere på visit hele to gange i løbet af dagen:

Læs også Ti ...

i går 06:23 open_in_new
Grønnehegn bevares: Politikere ændrer forslag til lokalplan

lokalplan De 18 ældrevenlige boliger i Grønnehegn bevares. Det står fast efter et forhandlingsmøde mellem partierne og efter mødet i teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget 3. december.

Udvalget indstiller til økonomiudvalget og byrådet, at forslaget til lokalplan for bymidten i ...

2019-12-03 16:41 open_in_new
Billedgalleri: Lillerød bød på kvalitetsbadminton

sport I weekenden var Lillerødhallen velbesøgt af en masse badmintonspillere. Lillerød Badmintonklub var vært for et større stævne, og det var en glad formand for klubben, Søren Toft, der kunne fortælle lidt om, hvad der foregik.

"Vi har forsøgt at gøre det lidt anderledes ...

2019-12-03 15:38 open_in_new
Indbrud på Cedervangen og Enhøjsvej

Indbrudstyve har været på spil på Cedervangen og Enhøjsvej i Lillerød, oplyser Nordsjællands Politi.

På Cedervangen blev en hoveddør i en villa forsøgt opbrudt 2. december mellem kl. 14.00-20.30.

Læs også Tyv filmet af overvågningskamera

Læs ...

2019-12-03 14:35 open_in_new
Asylansøger sigtet for dødstrusler

En 21-årig mandlig beboer fra Sandholmlejren bliver tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør in absentia i Retten i Lyngby. Baggrunden er en episode den 20. oktober, hvor manden truede en anden beboer verbalt.

Læs også Dreng stak af fra institution - og forsøgte ...

2019-12-03 12:29 open_in_new
'Nydelig mand' vakte mistanke i Møllemoseparken

En mand, der beskrives som 'nydelig', vakte mandag eftermiddag klokken 16.22 mistanke hos en beboer i Møllemoseparken i Lillerød.

Manden gik rundt og kiggede på husene i området, og da beboeren - en 48-årig kvinde - spurgte ham, hvad han lavede, kunne han ikke give noget svar, ...

2019-12-03 12:29 open_in_new
Først i verden: Mungo Park laver forestilling om 'De Gule Veste'

teater Søndag 17. november var det præcist ét år siden, at den nye franske protestbevægelse 'De Gule Veste' gik på gaderne overalt i Frankrig og demonstrerede mod de stigende benzinpriser, som præsident Macron indførte af miljøhensyn. Men hvem er under vestene? Hvornår er de ...

2019-12-03 10:23 open_in_new
Så blev det Blovstrøds tur: Elever begavet med Chromebooks

digitalt Alle folkeskoleelever i 5.- til og med 8. klasse skal have en bærbar computer. Det har byrådet bestemt, og forleden blev det så eleverne fra Blovstrød Skoles tur til at få udleveret computerne, der er såkaldte Chromebooks.

1-6 Der var mødt mange op ...

2019-12-03 09:20 open_in_new
Center Sandholm får støtte til julearrangement

10. december er der julearrangement for børnene på Center Sandholm, hvor der bliver spillet julemusik og serveret lidt sødt.

Arrangementet får støtte udefra: Firmaet Harlem Lemonade kommer med nogle af virksomhedens produkter.

Firmaet bag de danskproducerede lemonader skriver om ...

2019-12-03 07:14 open_in_new
Smykker og computere stjålet ved to indbrud

Der er stjålet smykker og computere ved to indbrud, der har fundet sted i Lillerød - henholdsvis på Violvej og Møllemosevej.

På Violvej er et vindue til et soveværelse blevet brudt op i tidsrummet mellem 29. november kl. 10.00 og 30. november kl. 00.10.

Læs også ...

2019-12-02 19:41 open_in_new